MG trading
Image default
Recreation / Autos

Welke trampoline is geschikt voor mijn kind?

Veel ouders willen dat hun kind de beste jeugd heeft die maar mogelijk is. Daarom kopen ze allerlei speeltoestellen voor in de tuin om hun kind zo goed mogelijk te vermaken. Een van de populairste toestellen is natuurlijk de trampoline. De trampoline kan echter wel gevaarlijk zijn voor het kind, dus het is belangrijk dat de juiste maatregelen worden getroffen om niet alleen het plezier, maar ook de veiligheid van het kind te waarborgen.

Kies allereerst het liefst voor een ingraaf trampoline. De ingraaftrampoline zorgt ervoor dat de trampoline niet op een al te hoog niveau staat, zodat het kind niet naar beneden kan vallen wanneer het kind per ongeluk naast de trampoline valt. Zorg wel dat het materiaal rondom de trampoline redelijk zacht is zodat wanneer het kind een keer naast de trampoline terecht komt het mogelijk is om een zachte landing te maken. Zorg ook dat de grond onder de trampoline voldoende weggegraven is. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat wanneer de persoon op de trampoline de trampoline maximaal laat inveren, deze persoon de bodem raakt. Wanneer dit gebeurt zal de persoon zeker schrikken, waardoor de sprong waarschijnlijk niet goed zal verlopen. Ook kan het zijn dat de persoon al verwondingen oploopt door het raken van de bodem. Zorg dus absoluut dat er voldoende ruimte vrij is onder de trampline.

Een andere tip die de veiligheid zeker waarborgt is het opstellen van een veiligheidsnet rondom de trampoline. Wanneer er zich een net rondom de trampoline bevindt kan het kind niet van de trampoline vallen wanneer hij of zij voor een moment uit balans raakt. Ook is het nu niet nodig om zacht materiaal aan te brengen op de ondergrond rondom de trampoline, aangezien de kinderen toch niet op deze ondergrond terecht zullen komen.

 

https://www.trampolines.nl/