MG trading
Image default
Recreation / Autos

Hoe kan de staat van een rietdak worden verbeterd?

Een rietdak straalt altijd prachtig in de zon na een hevige regenbui. Wie wil er dan niet onder een goudgele kap wonen? Desondanks vereist een rietdak, net als een regulier pannendak, genoeg en grondig onderhoud om de langs mogelijke levensduur te realiseren. Voor rietdaken wordt dit geschat op vijfentwintig tot dertig jaar, dus regelmatig Onderhoud rieten dak is van groot belang! Gelukkig ben je hiervoor bij Van den Bergh Rietdekkers helemaal aan het juiste adres. Met een ruime keuze uit renovatie- en onderhoudsmogelijkheden weten zij het dak weer spiksplinternieuw te laten ogen en kun jij genieten van die stralend goudgele kap.

Het bijstoppen van riet

Het rietdak wordt aan allerlei weersomstandigheden blootgesteld. Zojuist werden zonneschijn en regenval benoemd, maar ook wind, sneeuw en vorst zullen de staat van het dak beïnvloeden. Het bijstoppen van rieten dakbedekking is daarom een relatief eenvoudige methode om het dak weer in originele staat terug te brengen. Lege of mindere plekken worden dan opgevuld met nieuw riet, nadat het dak volledig gereinigd is.

Mossen- en algenbestrijding

Een onderdeel van het bijstoppen van riet is het bestrijden van mossen en algen, die herkend kunnen worden aan de groene plekken op het dak. Alg- en mossenvorming zorgt ervoor dat het dak niet goed kan drogen, dus het is essentieel dat deze worden verwijderd. Ook wordt er bij deze behandeling gebruik gemaakt van een preventief middel waarmee algen en mossen bestrijd worden.

Verdrijving

Verdrijving houdt in dat er net als bij het bijstoppen van riet, nieuw riet op het dak gelegd wordt. Echter, anders dan bij bijstopping zal de dikte van het riet toenemen bij verdrijving, omdat het riet tussen de binding en het originele riet gestopt wordt en dus niet slechts de lege plekken opgevuld worden. Ook hier zal weer een algen- en mossenbestrijding plaatsvinden.

https://www.rietwerk.nl/