MG trading
Image default
Recreation / Autos

Voorbereidt op reis tijdens de pandemie

Voorbereidt op reis tijdens de pandemie

Het reisadvies is tot halverwege mei negatief. Op vakantie gaan naar het buitenland is tot die tijd sterk afgeraden. Als je een vakantie hebt geboekt voor na die datum, dan is het raadzaam om je daarvoor goed te gaan voorbereiden. Reizen tijdens de pandemie ziet er namelijk anders uit dan je gewend bent. Je bezoek aan de kapsalon Delft en het kopen van nieuwe kleding kan je natuurlijk blijven doen. Maar er zijn ook een aantal dingen die vooraf aan de reis veranderen.

 

Blijf thuis

Voordat je een vliegtuig in mag stappen moet je kunnen bewijzen dat je geen Corona hebt. De enige manier om dat te doen is door het nemen van een vaccin of door jezelf maximaal 48 uur voor de vlucht te gaan testen. Die test neem je vervolgens mee als bewijs. Het is ongelofelijk vervelend als je net voor je vertrek positief wordt getest. Om dat te voorkomen blijf je voor je vakantie zoveel mogelijk dagen thuis. Het risico op een besmetting neemt daardoor af.

 

Weeg je bagage

Hoeveel bagage neem je mee? Controleer goed of de hoeveelheid bagage aansluit op wat je bij je boeking hebt aangegeven. Als dat niet overeenkomt, dan betaal je een hoge prijs voor de extra bagage die je wil meenemen. Vergeet niet extra mondkapjes mee te nemen op reis. En voor in het vliegtuig.

 

De juiste documenten

Misschien wel het allerbelangrijkste, controleer je reisdocumenten (onder andere Corona test) en paspoort nog een keer goed. Doe dat het liefst een paar weken voordat je vertrekt nog een keer. Zodat je nog op tijd nieuwe papieren of paspoort kan aanvragen.

 

Over een maand mogen we als het goed is weer reizen. Dit jaar gaat dat er natuurlijk anders uitzien dan we gewend zijn. Nadat je een goede kapsalon in Delft hebt bezocht en je nieuwe kleding hebt aangeschaft, kan de reis beginnen!

https://www.onekappers.nl/