MG trading
Image default
Recreation / Autos

Badderen helpt tegen mentale klachten

Een opblaasbaar bubbelbad. De zomerse avonden kun je bubbelend doorbrengen met vrienden of familieleden. De buitenlucht is immers enorm goed voor de gezondheid en ook vitamine D is onmisbaar. Echter lijkt een opblaasbare jacuzzi geen toevoeging te zijn in de tuin, maar niets is minder waar!

De winter wordt geassocieerd met de koude temperaturen. Het klinkt dan ook niet aantrekkelijk om de winterse dagen buiten, in zwemkleding, door te brengen. Toch blijkt het badderen in de buitenlucht positieve gevolgen te hebben op de mentale gezondheid van de mens. Benieuwd? Lees snel verder.

Duitse studie deed onderzoek…

De maatregelen rondom Covid-19 hebben grote invloed gehad op de mentale gezondheid van de mens. Zo blijkt inmiddels een op de zes Nederlanders, van twaalf jaar of ouder, te kampen met mentale problemen als gevolg van de coronacrisis. Een Duitse studie deed onderzoek naar oplossingen om depressies te verminderen… Met resultaat!

De groep in tweeën

Het onderzoek werd uitgevoerd met 45 depressieve patiënten. De groep werd door tweeën gedeeld, waarbij de ene helft tweemaal per week een les aerobics volgde en de andere helft tweemaal per week dertig minuten lang in een bad spendeerde. Na het bad werden de patiënten in dekens gewikkeld om twintig minuten verwarmd te blijven door warmwaterkruiken.

Het resultaat

Uit de resultaten blijkt dat beide groepen na het traject minder depressieve klachten ervaarden. Echter was de verbetering bij de patiënten die in bad gingen opmerkelijk groter. Hieruit werd geconcludeerd dat badderen daadwerkelijk positieve invloed heeft op depressies.

Verklaring

Hoe kan het dat warm water invloed heeft op mentale klachten? Dit heeft, volgens een professor geneeskunde aan de KU Leuven, te maken met de schommeling van de lichaamstemperatuur. Door de dag heen schommelt de lichaamstemperatuur, al is deze schommeling bij depressies minder hevig. Een warm bad kan helpen om de natuurlijke dagschommelingen te stimuleren, waardoor de patiënten een betere nachtrust ervaren en zich daardoor door de dag heen beter zullen voelen.

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl