MG trading
Image default
Recreation / Autos

Drie historische Nederlandse steden om in te wonen

Drie historische Nederlandse steden om in te wonen

Wonen in moderne en hippe woonwijken die grote steden als Amsterdam, Rotterdam en bijvoorbeeld Almere rijk zijn, is niet de droom van iedereen. Sterker nog, steeds meer Nederlanders zijn op zoek naar een traditionele woning dat gelegen is in een historische omgeving. In welke steden vind je dat soort droomhuizen?

Nijmegen

Als je op zoek bent naar een huis dat gelegen is in een stad met een lange geschiedenis, dan is Nijmegen de beste keuze. De stad heeft namelijk een verleden dat meer dan 2000 jaar teruggaat in de tijd. Zo werd Nijmegen in 1230 een vrije rijksstad en een hanzestad in 1402. In de stad hebben de Germanen en Romeinen een belangrijke rol gespeeld. Tot de dag van vandaag vindt men bij opgravingen regelmatig nog Romeinse spullen terug.

 

Maastricht

Samen met Nijmegen behoort Maastricht tot de oudste steden van ons land. Uit de archeologische opgravingen valt te concluderen dat de stad al minimaal twintig eeuwen continu bewoond is.  In en rondom het centrum vind je dan ook prachtige oude woningen. Houd er rekening mee dat wanneer je daar een woning koopt je het risico loopt dat je regelmatig te maken krijgt met een dak lekkage. Een daklekkage reparerenis voor professionals natuurlijk geen probleem. Maar een lekkage voorkomen is natuurlijk altijd beter. Dat kan door er regelmatig tijdig een dak inspecteur naar te laten kijken. De woningen zijn immers oud en vereisen daardoor meer onderhoud.

 

Utrecht

Wist je dat Utrecht één van de eerste Nederlandse steden is met stadsrechten? Ook hier vind je in en rondom het centrum de mooie historische bezienswaardigheden en woningen. Cultuurliefhebbers wonen het liefst zo dichtbij mogelijk de 112 meter hoge Domtoren.

Hoewel er steeds meer moderne en hippe woonwijken worden gebouwd, neemt het aantal mensen dat juist op zoek is naar een woning in een traditioneel wijk toe. Historische woningen vind je het best in de oude steden Nijmegen, Maastricht en Utrecht. Wanneer je er éénmaal je droomhuis hebt gevonden, is het erg belangrijk om regelmatig een dakinspectiete laten kijken naar het dak. Oude huizen hebben namelijk wat meer onderhoud nodig.

https://www.economy.nl/