MG trading
Image default
Recreation / Autos

Veilig vakantie vieren met een achteruitrijcamera

De plannen voor de zomervakantie staan vast: jij gaat met de camper op pad! Nooit eerder ben je nog met een camper de weg op geweest, waardoor je het best spannend vindt en alleen goed voorbereid wil vertrekken. Je hebt je om die reden al ingelezen in de dingen waarop je moet letten en hebt ook een rijbewijs waarmee je een camper mag besturen. Verder weet je precies wat de verkeersregels zijn in de verschillende landen waar je doorheen rijdt én heb je de website van overheid geraadpleegd voor mogelijke inreisbeperkingen en quarantaineverplichting bij thuiskomst. Nu zou het wel goed moeten komen, denk je niet? De experts van Van Zwitserland attenderen je echter nog op één cruciaal aandachtspunt: een achteruitrijcamera kopen.

Wat is een achteruitrijcamera en waarom is dit hulpmiddel noodzakelijk?

De achteruitrijcamera is hét hulpmiddel voor bestuurders die beperkt worden in hun zicht door de afmetingen van hun voertuig. Wat houdt dat precies in? Vrachtwagen-, bestelbus-, tractor- en camperbestuurders kunnen een dode hoek hebben, waardoor zij geen zicht hebben op de verkeerssituatie achter of naast hun voertuig. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, aangezien je als bestuurder niet zeker weet of het mogelijk is om achteruit te rijden, in te voegen of in te parkeren zonder daar iets of iemand bij te raken. Voor optimaal zicht en ter bescherming van de verkeersveiligheid is het daarom noodzakelijk om te beschikken over een achteruitrijcamera, die het voor de bestuurder middels een monitor mogelijk maakt om zicht te krijgen op de situatie in de dode hoek.

Waar koop ik een achteruitrijcamera?

Waar is een achteruitrijcamera te koop? Bij Van Zwitserland natuurlijk! Aarzel bovendien vooral niet over deze aankoop, omdat je met deze zichtoplossing veilig de weg op gaat en je je geen zorgen hoeft te maken over het creëren van onveilige situaties voor jezelf én medeweggebruikers.

https://www.vanzwitserland.nl/