MG trading
Image default
Recreation / Autos

Duurzamer leven

We zijn er allemaal niet een even grote fan van duurzamer leven. We denken vaak dat het toch geen zin heeft, want wat maakt 1 persoon nou voor verschil? Een hoop! Als iedereen namelijk zo gaat denken doet niemand wat en gaat het alleen maar slechter met de aarde. Je kan al door kleine aanpassingen in je leven een groot verschil maken en een bijdrage leveren aan een meer leefbare wereld. Zo kan jij al je stempel zeten op je ecologische voetdruk en deze verkleinen. In deze blog een aantal tips van wat je kan doen om duurzamer te leven.

Ga van het gas af
Een goede manier van duurzamer leven is door volledig van het gas af te gaan. Zo verminder je co2 uitstoot. Ga volledig over op elektrisch. Dit kan je bewerkstelligen door zonnepanelen kopen. Zonnepanelen hebben cellen die zonlicht opvangen en hier energie van maken. Deze energie kan je gebruiken voor het verwarmen van je huis, koken en nog veel meer. Wil je eerst een tussenstap maken en nog niet volledig van het gas afgaan? Doe het dan op een meer duurzame manier door een je normale boiler te vervangen met een pellet boiler deze is weer een stukje zuiniger.

Eet wat minder vlees
Het eten van veel vlees is ook slecht voor da natuur. Hiervoor moeten dieren gekweekt worden en het mest van deze dieren zorgt voor afval en uitstoot. Tuurlijk hoef je niet volledig vegetarisch te leven. Iedereen moet gewoon nog kunnen genieten van een stukje vlees. Probeer alleen niet elke dag vlees te eten. Combineer het, eet een paar dagen vegetarisch en een paar dagen vlees. Zo zorg je er al voor dat er een stuk minder vlees wordt gegeten.

Buiten deze twee tips zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om duurzamer te leven. Denk aan je waterverbruik verminderen, minder met het vliegtuig op vakantie gaan, een elektrische auto kopen etc. Probeer de uitstoot te verminderen en duurzamer te leven.  

http://www.wves.nl/