MG trading
Image default
Recreation / Autos

Karpervissen… Waarom?

Dat karpervissers gek op hun hobby zijn is vaak goed te zien. Hele kampen worden gebouwd aan de waterkant voorzien van alle gemakken. De karpervisser is hierbij meer extreem in de hengelsport dan andere soorten vissers. Zelfs ’s nachts wordt door gevist tot soms wel meer dan een week lang. Maar waarom doen ze dit eigenlijk? 

 

Ontspanning

Net als eigenlijk alle hobby’s wordt het vissen gedaan voor de ontspanning. Dagenlang aan het water brengt de nodige mentale rust. Dit is echter niet de enige reden dat een vistrip zo lang duurt. Karpers zijn namelijk soms lastig te vangen. Het is een relatief intelligente vis die zich vaak weet te ontdoen van de haak. Zeker als de karper het gevoel heeft belaagd te worden, dan zal hij heel schuw zijn. De kans op het vangen van een dergelijk vis is heel lastig. Door het langer bevissen van een stuk kan veel meer vertrouwen worden opgebouwd door de vis. Voor langere tijd is er voer te vinden en steeds meer vissen doen de plek aan. Net als bij mensen is de regel “zien eten, doet eten”. Hoe langer er gevist wordt hoe meer kans er gemaakt wordt op het vangen van karper. Ook kan het zijn dat er gedurende bepaalde perioden juist niet gevist wordt om vislijn uit het water te laten. Dit zorgt voor nog meer vertrouwen bij de karper om te gaan azen. Gezien de grootte van het kampement wordt dit dan niet afgebroken, maar eerder tijd besteedt aan het bereiden van nieuwe onderlijnen of het maken van eten. 

 

Waarom karper?

Daar waar je misschien wel 50 voorns kunt vangen in een uur, verkiezen karpervissers er toch voor om de kans op één karper boven 50 voorns. En met kans, is er natuurlijk ook de mogelijkheid dat je zonder vis huiswaarts keert. De karper is hierbij vele malen moeilijker te vangen en veel sterker. De uitdaging is daarbij veel groter en het jachtcomponent dus veel groter. 

https://www.sportvisgigant.nl/