MG trading
Image default
Recreation / Autos

Voegen schoonmaken

Steeds meer mensen willen tegenwoordig een moderne, overzichtelijke badkamer in hun huis. Naast het installeren van moderne faciliteiten is het ook belangrijk dat de badkamer er schoon en hygiënisch uitziet. Het is hiervoor belangrijk om de badkamer goed regelmatig te onderhouden en schoon te maken.

Om je badkamer er modern uit te laten zien moet je tijdig de voegen schoonmaken. Een andere optie is de voegen wit maken. Deze tweede optie is wel minder hygiënisch, aangezien er alleen een witte laag over de voegen wordt uitgespreid. Daarom is het beter de voegen regelmatig grondig te reinigen.

De rest van de badkamer moet er ook schoon uitzien voor een moderne uitstraling. Bij een glazen douchewand is het bijvoorbeeld verstandig de condens te verwijderen van het glas na elke douchebeurt. Wanneer dit niet gebeurt zal er kalkaanslag gevormd worden op het glas. Dit valt eventueel te verwijderen, maar het zemen van het glas is slechts een kleine moeite en zorgt ervoor dat het glas er dag in dag uit schoon en overzichtelijk uit zal zien.

Kleurrijke artikelen in de badkamer zullen de moderniteit van de badkamer niet bevorderen. Als je een moderne look wilt creëren zal je dus moeten kiezen voor ‘saaie’ kleuren en veel effen vlakken. Een kleurrijk accentje hier en daar kan de uitstraling goed doen, maar een volledig gekleurde muur zal niet modern overkomen.

De laatste tip die ik wil meegeven voor het ontwerpen van een moderne badkamer is dat je moet zorgen voor veel kastjes waar dingen in kunnen staan en liggen. Tandenborstels op de wastafel, voorraden zeep op plankjes, en luchtjes op de badrand zullen niet strak overkomen en kunnen dus het best in kastjes aan de muur worden geplaatst. Zorg ook bij deze kastjes er weer voor dat ze niet te veel kleur bevatten en dat ze goed schoon blijven.

 

https://voegxpert.nl/