MG trading
Image default
Recreation / Autos

Verschil tussen een occasion en een nieuwe auto

Er zit veel verschil tussen een nieuwe auto en een occasion. Een nieuwe auto rijdt je zo uit de autogarage. Bij een occasion kun je deze ook uit de garage rijden, maar dan is deze niet meer nieuw. Deze is dan al gebruikt door iemand anders. Je kunt hier alsnog een hele goede auto aan hebben. Het is wel heel erg belangrijk dat je vervolgens kunt zien of het een goede auto is. Dat kun je door een garage laten doen indien je natuurlijk geen verstand hebt van een auto. De meeste occasions kun je ook verkrijgen tegen een scherpere prijs. De kop is namelijk van deze auto’s af en hierdoor betaal je relatief gezien een stuk minder en dat is nou juist het punt wat een goede occasion zo aantrekkelijk maakt. De prijzen van een goede occasion hangen sterk af van het merk van de auto en ook van het type van de auto. De meeste occasions van 3 jaar oud hebben al 30% van hun cataloguswaarde verloren.

Welk merk kies je?

Er zijn veel verschillende automerken. Een merk zoals Audi, BMW of Mercedes-Benz kan nog aardig oplopen in de prijzen van occasions. Je kunt hier namelijk alsnog behoorlijk wat geld voor betalen. Het is ook sterk afhankelijk van het type je wilt kopen. Een sportversie loopt natuurlijk weer hoog op in de prijs. Daarom moet je je ook maar afvragen of je dit wilt. Je kunt namelijk zelf bekijken of je dit wilt of niet.

Hoe weet je wat te koop is? 

Er zijn diverse apps en tools die ervoor kunnen zorgen dat jij de perfecte vindt. Je kunt hier allerlei filters aanmaken om zo tot de perfecte auto te komen.  Zoek dus nog even via deze apps door naar de juiste occasion. Misschien zien we jou wel in Hengelo een occasion uitzoeken! Tot dan!

https://www.baantwente.nl/