MG trading
Image default
Recreation / Autos

Uw auto optimaal beveiligd

Het aantal autodiefstallen loopt gelukkig al enkele jaren terug, maar de laatste jaren gaat de daling minder snel dan daarvoor het geval was. Dit heeft verschillende oorzaken, waaronder de economische crisis waardoor meer mensen in armoede leven en de criminaliteit toeneemt tot groeiende expertise onder criminelen waardoor zelfs de meest geavanceerde systemen geen probleem meer zijn. Vooral specifieke modellen en merken vallen relatief vaak ten prooi aan de autodieven. Onder meer Volkswagen Golf en andere auto’s die gebruik maken van een verouderd of slecht beveiligd elektronisch systeem.

Het is een feit dat met name de elektronische beveiliging van auto’s te wensen overlaat en dat de meeste auto’s met een klein beetje know-how te betreden zijn door criminelen. Maar hoe kan je je er dan het beste tegen beveiligen? Wat kan je doen op te voorkomen dat je auto gestolen wordt?

Extra beveiliging zoals een wielklem, stuurklem is een goede optie, vooral als je ervoor kiest om een model te nemen dat alleen met een sleutel werkt en niet digitaal te verwijderen is. Ook een auto alarm zelf is geen overbodige luxe. Hierbij is het wel aangeraden om een alarmsysteem te nemen dat apart afgezet dient te worden en niet uitgeschakeld wordt zodra de auto van het slot is, want in dat geval heeft het geen toegevoegde waarde.

Een andere oplossing die niet persé de diefstal voorkomt, maar wel kan afschrikken en bovendien garandeert dat je auto na de diefstal terugvindt is een track en trace systeem dat je in de auto monteert. Deze GPS Tracker installeer je onzichtbaar en maakt het mogelijk om het voertuig overal terug te vinden. Op deze manier kan zelfs als het voertuig gestolen is deze terugvinden. In combinatie met extra anti-diefstal oplossingen zoals hierboven beschreven kan je er van uitgaan dat jouw auto nooit gestolen wordt!

https://mygpstracker.nl/