MG trading
Image default
Recreation / Autos

Salaris

Je hebt van je werkgever een bruto loon per uur gekregen, maar je wilt eigenlijk wel weten wat er nou netto op je rekening zal verschijnen. Dit is lastig om zelf uit te rekenen, omdat er heel veel premies en belastingen bij je loon worden opgeteld en er vanaf getrokken worden. Ook is het nog is zo dat het tussen bedrijven kan verschillen welke premies ze wel of niet toevoegen aan je salaris. Denk hierbij aan vakantiedagen, pensioenvergoeding, etc. Er zijn echter wel wat websites te vinden op het internet die je een indicatie kunnen geven van wat je netto van je salaris gaat overhouden. Zoek dus een keer op internet op bereken salaris. Vaak laat deze site dan ook gelijk de loonverwerking zien. Op deze manier kan je wel een idee krijgen over hoeveel er over blijft van je bruto uurloon.

Uiteindelijk zal je niet zeker weten wat je precies gaat verdienen totdat je je eerste loonstrook ontvangt. Als je nu wilt weten wat je gaat verdienen in de toekomst, kun je je totaal verdiende netto salaris delen door je gewerkte aantal uren. Hieruit komt een bepaald getal, dit is je netto uurloon. Let hierbij echter wel op dat veel bedrijven onder bepaalde omstandigheden meer uitbetalen. Veel supermarkten betalen bijvoorbeeld dubbel op feest- en zondagen. Echter, over dit extra verdiende geld worden meestal geen premies uitbetaald, dus het simpelweg verdubbelen van je uren voor de desbetreffende werkdag zal niet werken bij de berekening van je netto uurloon.

Kijk ook eens op je loonstroken wat voor premies en belastingen gelden voor jouw loon. Zoek vervolgens uit wat ze inhouden en wanneer ze gelden. Dit is heel interessant om uit te zoeken, en soms blijkt dat het bedrijf teveel geld van je salaris aftrekt, of juist te weinig erbij optelt. In dit geval kan je dat laten weten aan je werkgever en zou je het misgelopen geld alsnog moeten kunnen ontvangen.

 

http://www.cbbs.nl