MG trading
Image default
Recreation / Autos

Kartonnen dozen zijn onmisbaar bij je verhuizing

Kartonnen dozen zijn onmisbaar als je gaat verhuizen. Ook als je op jezelf gaat wonen omdat je een studie gaat volgen aan de universiteit. Dit is een grote overstap en een groots moment, toch kan het voor sommigen best ontmoedigend zijn en een stressvolle periode inluiden. Om ervoor te zorgen dat de verhuizing van je vertrouwde omgeving naar een nieuwe omgeving soepeltjes verloopt, heb je vast wat aan wat tips hoe je het beste je spullen kan verpakken. En daarmee ervoor zorgen dat de verhuizing net dat beetje makkelijker verloopt.

Dus hoe pak je kartonnen dozen goed in?

Begin het proces door de kartonnen dozen licht te verpakken. Verpak alleen de uiterst noodzakelijke benodigdheden en neem niets mee dat je gemakkelijk kunt kopen als je gesetteld bent op je nieuwe adres. Hiermee bespaar je moeite om spullen als shampoo, afwasmiddel en wasverzachter te vervoeren. Die kunnen best zwaar zijn en waardevolle ruimte innemen. Ruimte die beter kan worden benut om je favoriete kussen en laptop in te pakken en niet te vergeten je luidsprekers!

Keukengerei en meer

Keukenspullen die je nodig hebt voor eigen persoonlijk gebruik, zoals borden, bestek, bekers, theedoeken, handdoeken en opbergbakken voor etenswaren kun je eenvoudig online kopen en bij je nieuwe huis laten afleveren. Houd er rekening mee dat in sommige studentenaccommodaties je met maximaal 10 personen kunt delen, dus kast- en opbergruimte is zeer beperkt, daarom is het aan te raden niet te veel in te pakken. Denk aan een strijkplank, een wasmand of een schoenenrek omdat ze vaak al voor je beschikbaar zijn.

Gebruik de juiste verhuisdozen

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar gebruik de juiste doos voor de verhuizing. Het laatste wat je wilt is dat je al je spullen in een dunne kartonnen doos verpakt die de bodem verliest zodra je de doos oppakt, of dat je spullen niet goed beschermd zijn.

Nog een laatste tip! Bewaar je verhuisdozen en gebruik ze opnieuw wanneer je je diploma na enkele jaren keihard studeren hebt behaald en weer naar een nieuwe plek gaat verhuizen. Bij de Dozenhal koop je gebruikte én nieuwe dozen voor een scherpe prijs.