MG trading
Image default
Recreation / Autos

Buitenkant van je huis opknappen

Jaarlijks besteed men veel tijd en geld aan het opknappen en aanpakken van hun interieur. De buitenkant van het huis wordt dan nog wel eens over het hoofd gezien, terwijl dit het eerste is wat men van je huis ziet als ze langslopen of op bezoek komen. In dit artikel behandelen we daarom enkele dingen die je kunt doen om de buitenkant van je huis op te knappen.

 

Dak aanpakken

Dakpannen vangen dag in dag uit alle neerslag op. Deze weersomstandigheden kunnen een negatieve invloed hebben op het uiterlijk van je dak en daarmee van je huis. Het is lastig en gevaarlijk om zelf het dak op te gaan om je dakpannen te reinigen. Huur daarom altijd professionals in. Het is ook raadzaam om uw dakpannen te laten reinigen samen met die van de buren. Hoe groter het oppervlak namelijk is, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Als je een rieten dak hebt, weet je ongetwijfeld al wat een vervanging rieten dak of onderhoud van je rieten dak door een rietdekker kan doen voor het uiterlijk van je huis.

 

Metselwerk

Het metselwerk dat je nu op je huis ziet, ziet er waarschijnlijk prima uit denk je. Het kan echter nog veel en veel mooier. Als je niet in een nieuwbouwhuis woont, is de kans groot dat je metselwerk last heeft van een zogeheten grauwsluier en metselwerk zónder grauwsluier vinden de meeste mensen mooier. De stenen in een gevel hebben allemaal een verschillende hardheid, waardoor eigenlijk elke steen apart behandeld moet worden. Huur dus ook hiervoor specialisten in die weten wat ze doen. Zij hebben speciale apparatuur waardoor zij op korte afstand kunnen werken van de gevel en bij elke steen de juiste methode kan toepassen. Als je vervolgens ook het voegwerk een opknapbeurt geeft of laat geven, zal je versteld staan van het resultaat van je schone en mooie metselwerk.