MG trading
Image default
Recreation / Autos

Auto verkopen; zo plaats je een geloofwaardige advertentie

Ben je van plan je auto te verkopen, dan kun je dit doen via een dealer die hem dan koopt of inruilt voor een nieuwe. Veel mensen kiezen hiervoor, omdat deze methode snel en gemakkelijk is. Je kunt er echter ook voor kiezen om je auto te verkopen aan een particulier, en ook al heeft dit meer voeten in de aarde, je kunt dan vaak wel een betere prijs ontvangen en je hebt controle over het hele proces. Vaak wordt de auto dan te koop gezet op een online veiling of marktplaats en een goede advertentie is dan essentieel om kopers te genereren. Hier vind je enkele tips om je advertentie zo geloofwaardig mogelijk over te laten komen.

 Auto verkopen? Kijk dan eens op https://www.tipsautoverkopen.nl/

De correcte informatie

Iedereen die een tweedehands auto koopt weet dat deze waarschijnlijk niet in perfecte staat zal zijn. Het is dan ook erg belangrijk dat je in je advertentietekst de juiste informatie geeft, wat betreft de pluspunten zowel als de minpunten. Behandel je deze laatste groep niet voldoende, dan zullen potentiele kopers afschrikken, omdat ze geen vertrouwen hebben in jouw verkoopverhaal. Een auto snel verkopen kun je alleen als je eerlijk bent zodat de koper precies weet waar hij of zij aan toe is.

 

Duidelijke foto’s

Deze eerlijkheid is ook van belang wat betreft de foto’s die je plaatst. Zijn je foto’s niet scherp, bijvoorbeeld, dan kan de koper de auto niet goed zien en zal hij denken dat er iets mis mee is. Heb je krasjes en deukjes behandeld in je advertentietekst, dan kun je deze fotograferen en bij de advertentie plaatsen. Ook de goede punten, zoals een zonnedak of elektrische ramen kun je zo accentueren. Foto’s met tegenlicht of niet genoeg detail zullen de koper ook achterdochtig maken. Dehoofdfoto voor bij je advertentie kun je het beste nemen van de gehele auto en schuin van voren.

 

De juiste vraagprijs

Scherpe foto’s en een realistische vraagprijs zijn essentieel voor een goede advertentie. Dit zijn de twee aspecten waar kopers het eerste naar kijken, voordat ze overgaan op het lezen van de advertentietekst. Steek dus zeker wat tijd in het onderzoeken naar de correcte vraagprijs voor jouw auto. De huidige waarde vind je door naar een online koerslijst te gaan. Deze pas je dan aan door onderzoek te doen naar de prijzen van soortgelijke auto’s die te koop staan en hierbij de kilometertelling en de algehele staat van de auto bij te betrekken. Je auto verkopen kun je alleen als je geloofwaardig en betrouwbaar overkomt.