MG trading
Image default
Bedrijven

Wat is tinnitus?

Wanneer je last hebt van goede tinnitus in Apeldoorn wil je graag weten wat je kan doen om er vanaf te komen. Tinnitus houdt in dat je een vervelend geluid, zoals gepiep of gezoem de hele dag door in je hoofd hebt. Dit geluid is voor buitenstaanders dus niet te horen, dus dit kan soms onbegrip met zich meebrengen. Tinnitus kan je leven namelijk ontzettend beïnvloeden. Je kan je vaak slecht concentreren en bent moe doordat slapen lastig gaat. Ook kan deze vervelende aandoening je tegenhouden om leuke dingen te gaan doen, soms uit angst dat het geluid erger wordt.

Kom ik er ooit vanaf?

Je vraagt je wellicht af of er iets aan tinnitus te doen is. Daarover is nog niet veel bekend. Er is in ieder geval geen mediatie die je kan slikken om het geluid uit je hoofd te halen. Je kan gedurende de dag het geluid wat onderdrukken door afleiding te zoeken en slapen lukt soms alleen als je bijvoorbeeld een klok op je kamer hebt. Je kan je dan focussen op het getik van de klok waardoor het vervelende geluid naar de achtergrond verdwijnt. Hypnotherapie zou kunnen helpen bij het verminderen van je klachten. Er is hier echter geen wetenschappelijk bewijs voor.

Wat is hypnotherapie?

Tijdens hypnotherapie ga je volledig in hypnose, waarbij je toegang krijgt tot het onderbewuste. Doordat je invloed hebt op je onderbewuste kunnen er dingen worden aangepast. Zo kan je tijdens de hypnose geloven dat het geluid weg is of onderdrukt wordt, deze overtuiging zal aan blijven houden wanneer je wakker bent. Ook zal de hypnose er voor zorgen dat je je vrolijker voelt, wellicht ook omdat je beter kan slapen. Tinnitus in Apeldoorn kan dus soms met goede resultaten worden aangepakt. Het is in ieder geval de moeite waard om het te proberen. Maak snel je afspraak en laat je onderbewuste positief beïnvloeden.