MG trading
Image default
Bedrijven

Silent disco huren

De zomervakantie is weer begonnen en veel kinderen weten al of zij geslaagd zijn voor hun eindexamens. Het is natuurlijk heerlijk als je kind geslaagd is, maar dan komt het onvermijdelijke, het feest. Je kind heeft zich natuurlijk jaren in het zweet gewerkt om zijn of haar diploma te halen, een feest is dus wel op zijn plaats. Buiten dat het veel is om te regelen, is er vaak ook overlast voor buren, en dat is voor niemand leuk. Hoe kun je nu een feest geven zonder al te veel overlast te bezorgen? Met een silent disco natuurlijk.

 

Wat is een silent disco?

Een silent disco is een fenomeen wat steeds vaker te zien is. Niet alleen bij huisfeestjes maar ook op echte evenementen en festivals. Degene die dit fenomeen niet kennen zullen zich wel afvragen hoe een disco eigenlijk stil kan zijn. Bij een silent disco wordt er gebruik gemaakt van koptelefoons. Deze worden aangesloten op een of meerdere zendapparaten. Via deze zendapparaten kun je de muziek naar de koptelefoons toesturen. Zo kan dus iedereen genieten van de muziek, zonder dat de hele buurt het hoort. Als niemand te hard mee zingt natuurlijk.

 

Waarom een silent disco?

Het leuke aan een silent disco is dat je wel tot drie zenders aan de koptelefoons kunt verbinden. Dat betekent dat je tegelijkertijd drie verschillende liedjes kunt draaien. Het bezoek kan dan zelf kiezen welk nummer zij willen luisteren. Er is dus voor iedereen wel iets leuks om te luisteren. Wil je dan toch even kletsen met de persoon naast je? Dan kun je de koptelefoon makkelijk afdoen en hoef je niet boven de muziek uit te schreeuwen. De muziek brengt dus niet alleen geen overlast meer. Ook het praatvolume gaat aanzienlijk naar beneden.

 

De kosten van een silent disco

De kosten van een silent disco hangen af van hoeveel koptelefoons je nodig hebt. Hoe meer je huurt hoe duurder het wordt. Ook betaal je extra voor meerdere zenders. Maar met een zender is het al leuk genoeg. Vergeet hierbij ook niet dat als je geen silent disco huurt dat je toch iets van een muziekinstallatie zal moeten huren. Het zal dus uiteindelijk niet veel schelen in de kosten. De silent disco wordt vaak per post naar je opgestuurd en je kunt hem ook even makkelijk weer terugsturen. Er zit vaak wel een borg op de koptelefoons zodat het bedrijf ook zeker weet dat ze de koptelefoons weer terug zullen zien.