MG trading
Image default
Zakelijk

Tijd vertalen naar kosten? De vele voordelen van tijdregistratie

Ben je van plan om tijdregistratie te integreren in je bedrijf? Goed idee! Weet je alleen niet zo goed op welke zaken je juist moet letten bij de keuze voor een goed systeem? In dit artikel ontdek je welke features de ideale software voor tijdregistratie heeft.

De software moet gebruiksvriendelijk zijn

Efficiëntie is een belangrijke factor voor een vlotte integratie van je software voor tijdregistratie. Tijdregistratie gebeurt het liefst zo snel mogelijk. Daarom is het nuttig om te kiezen voor software die intuïtief aanvoelt voor de gebruikers. Denk daarbij aan gepersonaliseerde interfaces, waarbij de werknemers snel kunnen doorklikken naar pagina’s die ze veel gebruiken. Zo duurt het namelijk minder lang voor je werknemers er helemaal mee weg zijn.

Een decentraal beheer van je tijdregistratie

Decentraal beheer is voor meerdere sectoren interessant, en dan vooral in branches zoals zorg of productie waar medewerkers niet altijd toegang hebben tot een computer. Door kiosken te plaatsen voor een snelle raadpleging, aanpassing of aanvraag, vang je dit probleem eenvoudig op. Bovendien zijn je werknemers op die manier steeds op de hoogte van bijvoorbeeld wijzigingen in de planning. Een bijkomend voordeel van een decentraal beheer is dat de verantwoordelijkheid bij de werknemers zelf ligt, waardoor de personeelsdienst zich kan richten op haar kerntaken. Werknemers hebben dan een overzicht van de planning en shiften, waardoor ze zelf proactief kunnen inschatten wat de noden zijn.

Een systeem met uitgebreide integratiemogelijkheden

Door te kiezen voor tijdsregistratiesoftware met uitgebreide integratiemogelijkheden, kun je tal van bestaande bedrijfssystemen koppelen. Het voordeel daarvan is dat werknemers overal dezelfde inloggegevens kunnen gebruiken en alle data steeds gesynchroniseerd zijn, wat een enorme tijdswinst betekent. Wijzigt de planning bijvoorbeeld? Dan gebeuren er ook meteen aanpassingen in het urenoverzicht, de agenda ….

Automatische prestatieberekening voor meer efficiëntie

Tot slot is het zeker handig als je software voor tijdregistratie over de mogelijkheid beschikt om automatische berekeningen te doen. Op die manier kun je de roosters zeer soepel opvolgen en meteen nagaan of de planning klopt, de werkuren conform de wetgeving zijn… Werknemers zien zo ook in één oogopslag hoeveel overuren ze nog kunnen opnemen en worden gegarandeerd juist uitbetaald op basis van hun gepresteerde uren. Door de automatisering kunnen er namelijk geen foutjes in de berekeningen sluipen én bespaart de HR-dienst heel wat tijd. Idealiter heeft het systeem tot slot een ‘management by exception’-regel, waarbij de verantwoordelijke een melding krijgt als er iets niet klopt in de planning. Zo’n systeem gaat na of alles volgens het juiste stramien verloopt en maakt je attent op uitzonderingen. Op die manier heb je een volledig waterdicht systeem!

GEt is jouw full service partner in Personeelsplanning, toegangscontrole systemen en registratie software voor klein en groot MKB in heel de Benelux. Wil je graag een DEMO, neem dan contact op met GET via +31(0)320 25 37 90.

https://www.get.nl