MG trading
Image default
Zakelijk

Hoe rendabel is goud als onderpand tijdens corona?

Sinds de start van de coronapandemie is veel onzeker geworden. Waar in eerste instantie nog weinig aan de hand leek, zijn steeds meer mensen hun baan verloren. Andere branches draaien echter weer overuren om alles bij te benen. Toch is er geen stabiele toekomst mogelijk op dit moment. Je kunt er dan voor kiezen om te investeren in goud. Goud staat erom bekend dat er een stabiele koers is. Echter kan dit zomaar veranderd zijn met corona. Dus hoe rendabel is goud als onderpand eigenlijk met het coronavirus? Onderstaande informatie legt uit. 

 

Een stabiele koers bij goud voor corona 

Corona heeft veel te weeg gebracht. Zo ook bij goud. Er wordt daarom ook steeds vaker naar edelmetaal beheer gekeken. Goud is namelijk de enige investering die in waarde vrijwel hetzelfde blijft. Hier zijn veel mensen zich van bewust en beginnen met het investeren in dit edelmetaal. Toch is dit een gegeven van voor corona waar veel mensen aan vast houden. Het is daarom verstandig om in de eigenschappen van goud te duiken voordat je een investering gaat maken. Er zit namelijk meer achter dit edelmetaal dan je in eerste instantie gedacht had. 

 

Een daling in aandelen leidt tot stijging bij goud 

Goud kent veel verschillende eigenschappen. Het is namelijk een edelmetaal dat stijgt wanneer de aandelen minder waard worden en valuta’s beginnen te dalen. Dit is eigenlijk wat er met het coronavirus is gebeurd. Doordat er een onzekere tijd aankwam en steeds meer mensen geld over wilden houden voor de toekomst, zijn aandelen verkocht. De beurs zag een sterke daling. Voor de toekomst is goud daarom meer zekerheid dan het beleggen in aandelen en andere investeringen. De koers van goud is hierdoor flink gestegen, wat rendabel kan zijn voor de toekomst. Jouw pensioen kan hiermee aardig aangevuld worden als je op een goede manier gaat investeren. 

Een goede opslag voor jouw edelmetaal 

Goud aanschaffen is daarom altijd een goede keuze. Je moet het dan wel goed kunnen bewaken. Een veilige opslagruimte is daarom een vereiste. In deze opslagruimte kan niemand aan jouw goud komen. Alleen jij hebt hier toegang toe en kunt dus bepalen wanneer je het edelmetaal gaat verkopen. Je zou daarom kunnen wachten tot de koersen nog meer gaan stijgen, waardoor je een mooi rendement overhoudt voor bijvoorbeeld jouw pensioen. De belegging kan jou hierdoor veel geld op gaan leveren. Je kunt het ook langer opgeslagen houden en het pas verkopen wanneer je geld nodig hebt.   

 

Interesse in goud gaat stijgen 

Dat corona slecht is voor veel financiële zaken is een feit. Echter heeft het voor goud juist goede tijden opgeleverd. Hoe langer het coronavirus aan gaat houden, hoe hoger de waarde van edelmetaal gaat worden. Mensen gaan namelijk steeds meer geïnteresseerd raken in goud, waardoor er ook meer aangeschaft wordt. Dit is alleen maar goed voor de wisselkoersen en geeft jou de gelegenheid om een mooi pensioen op te bouwen. Uiteindelijk bepaal je zelf wanneer je het goud gaat verkopen, zodat op dat moment het geld vrij gaat komen.