MG trading
Image default
Bedrijven

Een deurmagneet moet sterk genoeg zijn

Een deurmagneet sterk kopen die sterk genoeg is, is nog een hele taak. Maar het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de deurmagneet die je gaat aanschaffen sterk genoeg is voor hetgeen waarvoor jij deze gaat gebruiken. Niet alle magneten zijn even sterk en dat hoeft ook zeker niet altijd. Soms wil je juist dat de magneet niet zo’n sterk magnetisch veld heeft, omdat je dan te veel spanning krijgt terwijl je dat niet wenst. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een magneet die je plaatst in je kleding. Wanneer deze magneet te sterk is kan je misschien de kleding wel helemaal niet open krijgen. Maar bij een deurmagneet is het wel handig dat deze sterk genoeg is om de zware deur open te houden. 

Hoe monteer je het?

Bij een deurmagneet kan je vaak alleen maar kiezen uit een soort die sterk is. Dit komt omdat de deurmagneet ervoor bedoeld is om de deur open te houden, zodat deze niet op een haak gezet hoeft te worden. Aan de deur wordt dan een magneet gekoppeld net als aan de muur waar de deur tegenaan moet blijven kleven. Je kan naast een muur ook nog kiezen om de deurmagneet aan de grond vast te aken of aan een paal. Dit hangt maar net af van de situatie waar de deur is. 

Een branddeur

Met een branddeur is het bijvoorbeeld ook erg handig om een deurmagneet te kiezen van sterk materiaal. Het is vaak in deze situaties belangrijk dat de deur goed open blijft staan waardoor iedereen de weg naar buiten makkelijk weet te vinden en er niet iedere keer een deur open gehouden moet worden. Dit zorgt voor veel tijdverspilling die je dan juist niet hebt. De deurmagneet moet sterk genoeg zijn om de enorm zware deur open te kunnen laten staan.