MG trading
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen kopen? Een slimme investering!

Steeds meer mensen kopen zonnepanelen. Dat is niet zomaar! Ze zijn erg milieuvriendelijk en zorgen er bovendien voor dat je heel wat geld bespaart op je energierekening. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij vertellen je waarom ze dé beste investering zijn!

 

Snelle terugverdientijd

Zonnepanelen zijn niet goedkoop in aankoop, maar na slechts 8 tot 11 jaar heb je je aankoop volledig terugverdiend. Dat wil zeggen dat jij na deze tijd van gratis stroom zal kunnen genieten. Over het algemeen bespaar je met een zonnepanelen-installatie van zo’n 10 zonnepanelen ongeveer 600 euro per jaar uit en dat kan toch al tellen. Bovendien kan je in vele gevallen gebruik maken van interessante premies, waardoor de terugverdientijd nog korter zal zijn.

 

Waardeverhoging van je woning

Als je zonnepanelen op je woning laat plaatsen, dan zal dit ervoor zorgen dat de waarde van je woning stijgt. Je huis wordt op die manier veel interessanter voor mogelijke kopers. Bovendien draagt het kopen van zonnepanelen bij aan een beter energielabel voor je huis en dit is sinds 2015 verplicht. De extra waarde die de panelen aan je woning geven is voornamelijk een belangrijk voordeel als je ooit van plan bent om te verhuizen.

 

Je betaalt steeds een vaste prijs

Je bent niet langer afhankelijk van een energieleverancier waardoor je energierekening niet onverwachts kan stijgen. Je betaalt altijd een vaste prijs en weet dus steeds wat je kan verwachten. Als je teveel stroom opwekt, dan krijg je hier zelfs een vergoeding voor.