MG trading
Image default
Woning en Tuin

Een nieuw dak op je garage? Dat doe je zelf!

Is je garage zo lek als een mandje? Dan is het tijd om dat eens goed aan te pakken. Liefst nog voor het gaat vriezen. Je wilt geen water in je garage en al helemaal geen ijs dat later weer water wordt. Het is ook nog eens zo dat het koude weer voor nog ernstiger schade kan zorgen dan alleen wat lekkage. En dus zul je aan de gang moeten om dat dak te fixen. Dat kun je best zelf.

Ja, maar hoe dan?

Stap één: Om te beginnen zul je het dak goed moeten opmeten. Je noteert precies de afmetingen en gaat naar de site om een EPDM pakket te bestellen. Dit EPDM pakket wordt precies op maat geleverd én alle benodigde materialen zitten erbij. Dan heb ik het over: EPDM folie, EPDM contactlijm, Polymeerkit, een onderuitloop, een verfbakje met een vachtroller en een kwast, een rolmaat, handschoenen en een breekmesje, een aandrukroller en, ook niet onbelangrijk, een montagehandleiding.

Stap twee: Zodra je aan de gang wilt gaan, liefst op een droge dag, de oude dakbedekking verwijderen. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Niet alleen iemand die je helpt, maar ook een afvalcontainer waarin je de oude dakbedekking kunt afvoeren. Zeker wanneer het bitumen betreft is het belangrijk dat dit afval gescheiden wordt ingeleverd. Er komt altijd weer meer van het dak dan je zou verwachten.

Stap drie: Dan is het een kwestie van precies de montagehandleiding volgen en eventueel de filmpjes op de website bekijken. Alles wordt netjes uitgelegd en de stappen zijn begrijpelijk en dus goed te volgen.

Hoe zit dat met isolatie?

Oudere daken zijn vaak nog niet voorzien van isolatie. Of dat bij jouw dak ook het geval is, dat zie je al snel. Het kan sowieso slim zijn om ook een nieuwe laag isolatiemateriaal onder de EPDM dakbedekking aan te brengen. Het oude isolatiemateriaal is, door de lekkage, toch verzadigd met water. Dat gaat niet meer goed komen. Je kunt, tegelijk met het EPDM pakket ook direct PIR isolatie platen bestellen. Deze leg je onder het nieuwe EPDM. Je hebt dan én een waterdicht dak én een dak dat ook nog goed geïsoleerd is. Een echte win-win-situatie!

Bestel nu een handig EPDM pakket mét isolatie en zorg dat je nog voor de winter inzet droog zit!