MG trading
Image default
Sport

Schaf hier jouw nieuwe bench press set aan

Voor veel mensen die aan krachttraining doen, is de bench press een onmisbare oefening. Ook zie je deze oefening veel voorkomen bij bodybuilders, powerlifters en fitness. Door middel van de bench press oefening train je je borstspieren en je triceps, maar ook worden de voorste schouderspieren meegenomen in deze oefening. Je kunt de bench press met behulp van dumbells uitvoeren, maar de meeste sporters geven de voorkeur aan een bench press set, oftewel een halterset. Zo kun je namelijk het gewicht goed controleren en kun je gespot worden. Bovendien zal je naarmate je vordert in het bankdrukken steeds zwaardere gewichten gaan gebruiken. Op een gegeven moment zijn de dumbells dan te licht of te onhandig om mee te bankdrukken.

 

Soorten haltersets

Er zijn verschillende soorten haltersets. Wil je de set specifiek gebruiken als bench press set? Dan is een rechte halterstang het beste. Gebruik je de set echter ook of alleen voor squatten en/of deadliften? Dan kun je ook voor een curlset gaan. Het is vaak het voordeligst als je kiest voor een set bestaande uit een halterstang en -schijven. Je kunt naarmate je vordert altijd nog losse halterschijven erbij bestellen.

Binnen de haltersets zijn er verschillende materialen. Zo vind je sets van gietijzer, chroom en kunststof. Als je de beste kwaliteit wil en de set veel gaat gebruiken, is gietijzer aan te raden. Ben je beginnend in het sporten? In dat geval is een kunststof set aan te raden.