MG trading
Image default
Vakantie

De perfecte tent kopen om te kamperen

De perfecte tent kopen om te kamperen

Voor het kamperen heb je een goede en degelijke Tent nodig. Het belangrijkste is toch wel de materiaalkeuze. De meeste mensen kiezen voor katoen. Dit is niet alleen een ademend materiaal, maar het voorkomt ook dat er condens aan de binnenkant van een tent komt. Daarnaast is het ook nog een stevig materiaal wat ook een lange levensduur heeft. Het vraagt dan wel een investering, maar je kunt hier zeker jarenlang plezier aan beleven. Daarnaast is het ook nog eens UV bestendig, waardoor het doek dus ook niet qua kleur vervaagd door de zon.

Voor backpackers is het iets minder geschikt omdat het relatief zwaar in gewicht is. Zij kiezen daarom vaak voor een synthetisch materiaal. Dit is een materiaal wat ook nog een snelle droogtijd heeft, ideaal als er af en toe een bui valt. Daarnaast zijn deze tenten ook een stuk goedkoper en dat telt natuurlijk ook. Het is licht qua gewicht en dus ook makkelijk te vervoeren. Dan is er ook nog een tussenweg van polyester in combinatie met katoen. Dit heeft zowel die snelle droogheid alsmede de UV bestendigheid. Echter zijn ze wel een stuk duurder doordat er twee materialen voor de tent gebruikt worden.

Een paar praktische tips van onze redactie

Bij 5top hebben we een aantal praktische tips voor mensen die een tent willen gaan kopen voor het kamperen. Het is makkelijk als deze ook opvouwbaar is zodat je hem compact mee kunt nemen. Daarnaast is een duidelijke handleiding erg belangrijk. Dit omdat je natuurlijk geen uren bezig wil zijn met het opzetten van de tent. Dat zou van de vakantietijd en vreugde af gaan. Tevens is het ook belangrijk om de reviews goed door te lezen. Hier staan vaak plus en minpunten in waar je ook echt daadwerkelijk wat aan hebt.