MG trading
Image default
Vakantie

De leukste activiteiten in Krakau

Ga jij binnenkort op reis naar de Poolse stad Krakau en ben je daarom benieuwd naar de goede activiteiten in Krakau? Lees dan vooral verder! Wij zijn gespecialiseerd in het samenstellen van citytrips voor jou, je familie, vrienden, collega’s, noem maar op!  Wij hebben een aantal, leuke, bijzondere en leerzame activiteiten in Krakau op een rij gezet. Ga voorbereid op reis. Wij zorgen ervoor dat je citytrip naar Krakau onvergetelijk wordt!

 

Activiteiten in de stad beleven

De meeste activiteiten zijn te vinden buiten de stad. Maar in Krakau zelf zijn ook bijzondere activiteiten te beleven! Omdat Krakau niet heel groot is, hoef je ook niet ver te reizen naar een bezienswaardigheid. Krakau is een historische stad. Tijdens de oorlog is Krakau eigenlijk amper getroffen. Dit is ook aan de stad te zien want Krakau heeft vele historische gebouwen. Deze gebouwen bekijken is al een hele mooie activiteit in Krakau! Zo kan je een bezoekje brengen aan de Sint-Andreaskerk, die in 1098 gebouwd is. Daarnaast moet je ook zeker een bezoek brengen aan Wawel. Op deze heuvel bevindt zich de Wawelkathedraal en het eeuwenoude Kasteel Wawel!

Wat je zeker niet mag overslaan in Krakau

Een van de meeste populaire activiteiten in Krakau is het bezoeken van de Rynek Glowny. In het Pools betekent dit ‘Grote Markt’. Op de Rynek Glowny vind je de Mariakerk. De Mariakerk heeft torens die beide een verschillende hoogte hebben. Omdat dit vrij bijzonder is hoort deze zeker thuis is jouw activiteitenlijst in Krakau. Daarnaast kan je bij Rynek Glowny ook perfect een dagje gaan shoppen. Ook zijn hier genoeg restaurantjes te vinden waar je, tussen de activiteiten in Krakau door, een hapje kunt eten. Ook kun je ‘s avonds heel leuk uitgaan in Krakau. Ben je meer benieuwd naar de geschiedenis van de stad? Neem dan een bezoekje aan één van de vele museums!