MG trading
Image default
Aanbiedingen

Wanneer is zakelijk leasen interessant voor mij?

Wat is zakelijk leasen precies?

Bij zakelijk leasen financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel, zoals een auto. Als je een auto gaat leasen moet je een leasevorm kiezen. Je kunt ervoor kiezen om het bedrijfsmiddel alleen te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om na een bepaalde tijd eigenaar te worden van het bedrijfsmiddel. Iedere maand betaal je het afgesproken bedrag aan de leasemaatschappij. Door maandelijks te betalen zorg je ervoor dat je niet in 1 keer een groot bedrag kwijt bent.

 

Voordelen van zakelijk leasen

Zakelijk leasen brengt meerdere voordelen met zich mee. Hieronder een lijstje met de voordelen:

  • Vaste maandelijkse lasten 

  • Geen gezeur met onderhoud 

  • Altijd garantie 

  • Je rijdt altijd in een nieuwe auto 

  • Je kunt zeer eenvoudig weer van jouw auto af

 

Wanneer is het handig om te kiezen voor zakelijk leasen? 

Wanneer je zakelijk veel op de weg te vinden bent kan het interessant zijn om een auto zakelijk te rijden. Met een zakelijke leaseauto heb je namelijk geen gedoe met reiskostendeclaraties. Daarnaast kun je er voor kiezen om met een zakelijke auto ook privé te rijden. In dit geval betaal je een vast bedrag per maand aan bijtelling. De bijtelling wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde van de auto. 

 

Daarnaast is zakelijk leasen voor ondernemers snel aantrekkelijk omdat je geen nieuwe auto hoeft aan te schaffen. Hierdoor houd je het vermogen binnen het bedrijf en hoef je geen grote investering te doen. 

 

Waar moet ik op letten bij zakelijk leasen?

Tegenwoordig kun je veel zaken leasen. Waar moet je precies op letten bij het zakelijk leasen van een auto? Wij geven hieronder de belangrijkste tips. 

 

  • Kies de juiste leasevorm; wanneer je ervoor kiest om zakelijk te leasen kom je al vrij snel voor de vraag te staan welke leasevorm je wilt. Lees jezelf hier goed op in! 

  • Houd rekening met de bijtelling; rijd je meer dan 500 privékilometers per jaar in jouw zakelijke auto? Dan geldt een fiscale bijtelling. Probeer dit dus goed in te schatten van te voren.

  • Weet wat je zakelijk gaat leasen; ondanks dat je enthousiast bent om te gaan rijden in jouw nieuwe leaseauto is het verstandig om het leasecontract goed door te nemen voordat er een handtekening wordt gezet. 

  • Profiteer van de fiscale voordelen; wanneer je kiest voor financial lease heb je recht op fiscale voordelen omdat je economisch eigenaar bent van de auto. 

 

https://onlease.nl/