MG trading
Image default
Beauty en verzorging

Waarom een gezichtsmasker en welke kies je?

Heb je een avondje op de bank gepland? En heb je zin om jezelf in de watten te leggen? Met een romantische film en een fijn gezichtsmasker kan jij je hier helemaal op verheugen. Gezichtsmaskers kunnen je huid een echte boost geven en zijn belangrijk in een goede huidverzorgingsroutine. Bij het uitzoeken van een passend gezichtsmasker, bijvoorbeeld bij Toskani producten, is het handig om op een paar dingen te letten. In deze blog leggen we uit welke ingrediënten het best werken en waarom. Zo kan jij een goede keus maken.

Goede hydratatie

Je wilt je huid goed hydrateren, verzachten en waar nodig genezen. Dit houdt je huid soepel en zacht. Hier zijn gezichtsmaskers met cellulose een goed voorbeeld van. Na slechts één keer gebruik kan je huid al beter vocht opnemen. Hoewel je huid er niet gelijk stralender of beter uitziet, is dit wel een goede hydratatie. En een goed gehydrateerde huid is beter verdedigt tegen invloeden zoals regen, wind, airconditioning en zonlicht, die allemaal bijdragen aan vochtverlies. Naast cellulose en hyaluronzuur zijn er andere nuttige ingrediënten, zoals het bekende aloë vera, die bijdragen aan het hydrateren en beschermen van de huid.

Plantaardige ingrediënten

Er zijn zo veel natuurlijk ingrediënten die een positief effect kunnen hebben op je huid. Denk aan bijvoorbeeld komkommer, kiwi, honing of aloë vera. Planten zoals kurkuma, druif, rozemarijn, tijm en oregano hebben sterke antioxidante eigenschappen die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Groene thee, granaatappel, koffie, mariadistel en resveratrol (dit zit in druiven, blauwe bessen en donkere chocolade) helpen bij het vertragen van photo-aging, veroorzaakt door langdurige blootstelling aan zonlicht. En voor bescherming tegen omgevingsinvloeden neem je kruisbes, sojaboon, koffie, astragalus, kliswortlen en kamille. Voor huidherstel denk je aan honing en ander eten dat rijk is aan fructose, glucose, aminozuren, vitaminen en mineralen. Honing wordt al eeuwen gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, rimpelvorming en wonden te genezen. 

Ingrediënten zoals zoethout, aloe vera, rozenbottel en gember zijn voor pigmentproblemen. Kijk dus goed op de ingrediëntenlijst voor de juiste werkingen.

Helpt het bij acne? 

Als je last hebt van acne, is het goed om je huid voortdurend goed te verzorgen en vetvrij te houden, naast eventuele behandelingen bij een huisarts of dermatoloog. Gezichtsmaskers die specifiek bedoeld zijn voor acne kunnen helpen bij het absorberen van overtollig talg. Hierdoor wordt de huid tijdelijk gereinigd en verfijnd. Ze zijn vaak ook lekker verfrissend en kunnen lokale roodheid verminderen. Natuurlijk zijn gezichtsmaskers goed voor de huid, maar let wel op dat je geen schade veroorzaakt. Vermijd daarom zeer agressieve maskers die soms te vinden zijn op Chinese webshops.