MG trading
Image default
Aanbiedingen

Tips om je auto particulier te verkopen

Je auto verkopen is altijd spannend. Je hebt de stap genomen om te bepalen dat de auto verkocht wordt. Vervolgens moet je kijken hoe je je auto wil verkopen. Doe je dit via een dealer of gewoon particulier? Je besluit voor het laatste te gaan. Je moet nu je auto zelf in de markt gaan zetten. Hoe doe je dat precies? Je kan ervoor kiezen om je auto gewoon op marktplaats te zetten, maar er zijn meer manieren. Sowieso is het goed om je auto er aantrekkelijk uit te laten zien. In dit blog een aantal tips om je auto particulier te verkopen. Zo krijg je je auto voor een goede prijs verkocht.

 

Foto’s

De eerste tip is heel voor de hand liggend, maar toch doen veel mensen dit niet. Goede foto’s maken. Goede foto’s maken is van essentieel belang om je auto snel en tegen een goede prijs verkocht te krijgen. Je fotografeert de auto van verschillende kanten en je zorgt daarbij dat je auto schoon in. De potentiële koper kan de auto nu van verschillende kanten zien. Je wekt hiermee ook een betrouwbare indruk, doordat je alles van de auto laat zien. Let er wel op dat de foto’s die je maakt scherp zijn. Je telefoon is tegenwoordig vaak al genoeg om goede en scherpe foto’s te nemen.

 

Schade

Heeft je auto ergens schade? Laat dit dan ook zien. De potentiële koper komt hierbij niet voor verassingen te staan en weet wat hij koopt. Meld je het niet en komt de potentiële koper er voor de verkoop zelf achter dan kan het zomaar zo zijn dat je bod wordt ingetrokken. Dat is het laatste wat je wil dus zorg dat je eerlijk bent. Ook dit komt weer betrouwbaar over.

 

Minimumprijs – AUTOproff

Als je je auto gaat verkopen moet je je van tevoren goed bedenken wat je minimumprijs is. Begin met een prijs die hoger ligt dan de minimumprijs die je wil hebben voor de auto. Lukt dit niet dan kun je altijd nog de prijs verlagen en heb je toch je minimum eruit. Zo ben je altijd tevreden met de prijs die je voor je auto krijgt. Zet je auto vervolgens op platformen als bijvoorbeeld marktplaats of AUTOproff. Hier kan onderhandeld worden over de auto op een goede manier.

https://www.autoproff.nl/