MG trading
Image default
Toerisme

Ski Bulgarije in Pamporovo

Het Bulgaarse Pamporovo heeft veel zonnige dagen en zeer milde winters, en het skiseizoen is niet al te lang: van december tot half april. Warmwaterbronnen die in overvloed uit de grond kwamen, gaven aanleiding tot de opening van verschillende therapeutische balneologische centra in Pamporovo.

Soms, zelfs op het hoogtepunt van de winter, “lijdt” Pamporovo niet aan sneeuwval, maar aan stortbuien, maar het kan dit gebrek compenseren door de aanwezigheid van thermale bronnen. Het resort staat bekend om zijn radon- en zwavelbaden, waardoor u zelfs in korte tijd uw gezondheid kunt verbeteren.

Pamporovo ligt in het Rodopegebergte, de dichtstbijzijnde grote stad is Plovdiv, op 85 km afstand. De Bulgaarse hoofdstad ligt op respectievelijk 260 km afstand, dus het is beter om naar Plovdiv te vliegen. De overdracht ernaar duurt ongeveer een uur.

Op het grondgebied van het resort vindt u meer dan 25 hotels en appartementen die toeristen onderdak bieden. Populair bij gastenhotels: Pamporovo, Belmont en Orlovets, ze liggen naast de skipistes.

Pamporovo is het zonnigste skigebied van Bulgarije en volgens de legende is hier de legendarische Orpheus geboren. Misschien is het aan hem dat het resort zijn rijke culturele en folkloristische programma aan toeristen te danken heeft.

Dankzij de eeuwenoude tradities van de wijnproductie is Bulgaarse wijn bijna altijd erg lekker, heeft hij geen hoofdpijn en voldoet hij volledig aan de wereldwijde kwaliteits- en smaaknormen. Maar de kosten zijn erg laag, en de Bulgaren hebben geen haast om deze economische idylle te doorbreken.

De bars serveren ook ‘winter’-warme dranken – glühwein, punch, grog, gebakken vlees, inclusief wild, heerlijke koffie en zoetigheden geërfd van de Turken, wordt u aangeboden.

Dit skigebied zal zowel degenen die net gaan skiën, die nog niet erg zeker zijn van hun sportmogelijkheden, als gezinnen met kinderen in verrukking brengen. Er zijn 4 uitgeruste pistes met glooiende hellingen, een skischool en een heuse kleuterschool.

Voor de gemiddelde meester biedt Pamporovo een goede selectie van brede en lange pistes op de top van de Snezhanka-berg (1925 m). Voor ervaren skiërs zijn de steile, smalle en heuvelachtige piste “Stenata”, verschillende interessante “rode” pistes, evenals de internationale slalombaan ideaal. Voor langlaufers zijn er 25 km aan loipes en voor snowboarders een halfpipe. Kortom, Pamporovo staat vol met paden van ongeveer twee tot drie dozijn meter breed, aan beide zijden omgeven door een bos of een helling met bomen, hoewel er soms kliffen zijn. Er zijn niet overal liften in de buurt, maar er zijn minder mensen waar de piste iets van verwijderd is. Er zijn nogal wat glooiende hellingen op groene hellingen, en het is niet zo eenvoudig om ze te kusten.

Er zijn ook drie zwarte pistes, waarvan er twee na een halve kilometer groen worden. Er is ook de zwartste piste met een uitrol rechtstreeks naar Studenets. Dit is een gemiddeld station, druk en levendig: hier vind je lokale restaurants, clubs, bars, disco’s.

Pamporovo is een gezellige plek midden in de bergen, waarvan de toppen zijn versierd met dikke en machtige lei. Een van de toppen wordt bekroond door een tv-toren, van waaruit uitzendingen door het hele land worden uitgezonden.

Pamporovo is een kleine stad. Als u er eenmaal bent, moet u het hotel in het centrum van “Perelik” bekijken – een gebouw met veel winkelcentra, bars, restaurants en alles wat nodig is voor volledige ontspanning. Wat betreft vermaak buiten Pamporovo, ter plaatse krijgt u altijd standaard excursies aangeboden naar de kloosters van Sofia, Plovdiv, Rila en Bachkovo, evenals naar het Asen-fort, het etnografisch dorp Shiroka-Lyka en in Chepelare, waar het enige speleologische museum in Bulgarije open is.

vakantie bonaire goedkoop

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html