MG trading
Image default
Aanbiedingen

Jouw rijexamen bij rijschool Nootdorp

Hoe vraag jij jouw rijexamen van rijschool Nootdorp aan?

Wanneer je genoeg rijlessen Nootdorp hebt gehad is het tijd voor het rijexamen, maar hoe wordt dit examen eigenlijk ingepland en wat moet jij hiervoor doen?

De rijschool Nootdorp zal na genoeg rijlessen het rijexamen voor jou inplannen bij het CBR, dit hoef je dus niet zelf te doen, maar je moet er wel toestemming voor geven. Dit doe je doormiddel van een machtiging. Via de website van CBR kan je doormiddel van het gebruiken van jouw DigiD een machtiging aanmaken en hiermee de rijschool toestemming geven om het rijexamen voor jou in te plannen.

Deze machtiging blijft geldig totdat jij jouw rijbewijs hebt gehaald, maar via de website van het CBR kun je hem wel altijd intrekken.

Hoe ziet een rijexamen eruit bij Rijschool Nootdorp.

Jouw rijexamen is als het goed is aangevraagd door jouw rijschool, en nu is het tijd om je voor te bereiden, maar dit gaat een stuk makkelijker wanneer je weet wat je te wachten staat.

Als eerste maak je kennis met jouw examinator, jullie hebben een gesprekje en controleren of jouw papieren kloppen. Wanneer dit in orde is moet je de ogentest doen waarbij je op een afstand van ongeveer 25 meter het kenmerk van een stilstaande auto moet lezen. Hierna zullen jullie de auto controleren, waarbij je ook een vraag krijgt over de overhoud.

Dan zal je in de auto stappen voor een ritje van 35 minuten, wanneer je geen tussentijdse toets hebt gehad zal je ook nog twee bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren. In totaal duurt het examen 55 minuten, en na afloop krijg je te horen of je geslaagd bent.

https://drivercompany.nl/rijschool-nootdorp/