MG trading
Image default
Rechten

Het inzetten van een zakelijke mediation voor het oplossen van een conflict

Het inschakelen van een zakelijke mediation kan verstandig zijn wanneer er een conflict is ontstaan met een zakelijke relatie. Het hebben van een conflict is op zich natuurlijk al een heel vervelende situatie waar jij en de andere partij in terecht zijn gekomen, maar het kan voor iedereen ook nog eens gevolgen hebben die je niet wilt overzien. Je kunt bijvoorbeeld in een zakelijk conflict gevolgen ondervinden door een omzet die achterblijft en eventueel successen die moet worden doorgevoerd doordat er een conflict is tussen de partijen. Je wilt weer door een deur kunnen en het succes afronden. Misschien hoef je niet smeer met de andere partij te maken te hebben, maar het zorgen voor een oplossing is sowieso een goede stap. 

Verzoenen of oplossen

De zakelijke mediation is hier een goed middel voor om te zorgen dat de beide partijen in ieder geval weer op het gebied van deze situatie tot een verzoening kunnen komen. Er moet worden gekeken naar de gehele situatie en hierbij wordt er geen partij gekozen door de mediator. Dat is een erg belangrijk onderdeel van het inschakelen van de zakelijke mediation. Er wordt iemand tussen de personen gezet die onafhankelijk is en er ook op die manier naar kijkt en mee omgaat. De partijen komen weer tot elkaar en zullen beide hun verhaal doen. Aan de hand hiervan wordt er gekeken naar een manier van oplossing. 

Bemiddelen tussen de partijen

Laat de zakelijke mediation bemiddelen tussen de partijen en voorkom dat je bedrijf de gevolgen van het conflict niet meer kan overzien. Je wilt zo snel mogelijk dat dit uit de lucht is en daar is de zakelijke mediation een zeer goede manier van om dit voor elkaar te krijgen. Laat je niet uit het veld slaan en ga de confrontatie aan om je bedrijf te redden.