MG trading
Image default
Aanbiedingen

Het belang van veilig en duurzaam fietsaccu gebruik

Als u een elektrische fiets bezit, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw batterij op een veilige en duurzame manier gebruikt. De accu van uw elektrische fiets is immers wat uw fiets aandrijft en u op lange ritten op de been houdt. Hier zijn enkele tips om u te helpen het beste uit uw batterij te halen.

 1. Leer uw batterij kennen

De eerste stap om uw fietsaccu veilig en duurzaam te gebruiken, is hem te leren kennen. Lees de handleiding bij uw fiets en zorg ervoor dat u begrijpt hoe uw specifieke batterij werkt. Het is ook een goed idee om de conditie van uw accu in de gaten te houden, zodat u hem kunt vervangen wanneer dat nodig is. Een goede vuistregel is om de accu om de twee tot drie jaar te vervangen.

 2. Overlaad uw batterij niet

Wanneer u uw elektrische fiets niet gebruikt, is het belangrijk dat u de batterij niet te lang aangesloten laat. Net als bij elk ander type batterij kan overladen de levensduur verkorten. Zorg er dus voor dat u de stekker van uw fietsaccu uit het stopcontact haalt zodra deze volledig is opgeladen.

 3. Gebruik de juiste oplader

Het is ook belangrijk om de juiste lader voor uw fietsaccu te gebruiken. Het gebruik van de verkeerde lader kan uw batterij beschadigen en de levensduur verkorten. Lees zeker de handleiding van een fiets zodat u weet welke lader u moet gebruiken.

 4. Sla uw batterij goed op

Als u uw elektrische fiets niet gebruikt, is het belangrijk om de batterij goed te bewaren. Bewaar hem op een koele, droge plaats en niet in direct zonlicht. Bovendien is het een goed idee om uw batterij elke maand of zo op te laden, zelfs als u niet van plan bent uw fiets te gebruiken. Zo blijft de accu in goede conditie en gaat hij langer mee. Voor meer tips over uw fietsaccu kunt u terecht op de website van fietsaccuspecialist.nl.

 

https://www.rebatt.nl/