MG trading
Image default
MKB

Het belang van een correcte tijdregistratie

De meeste bedrijven weten dat het uiterst belangrijk is dat de tijdregistratie personeelop orde is. Het wordt alleen met enige regelmaat overzien hoe belangrijk de tijdregistratie nou echt is. Een stokkende tijdregistratie kan namelijk voor vrij veel problemen zorgen, zowel groot als klein. En nu het grootste deel van het personeel ook een bepaald deel van hun uren thuis werkt is er een tweede gegevensbron ontstaan, waardoor het nog moeilijker wordt om ervoor te zorgen dat alle gewerkte uren goed bij worden gehouden. Daarom is het belangrijk dat de tijdregistratie met de tijd meebeweegt. 

Wat als de tijdregistratie zijn werk niet goed doet? 

Er zijn veel potentiële nadelen aan een onjuist werkende tijdregistratie. Het simpelste gevolg is dat er uren te veel of te weinig geregistreerd worden. Dit zorgt ervoor dat je per ongeluk te veel uitbetaald, of dat je een personeelslid onterecht minder betaald dan waar hij recht op heeft, met ontevreden personeel ten gevolge. Maar ook een ingewikkelde tijdregistratie kan een hel zijn voor het personeel. De tijdregistratie op het werk kan door een pasje langs een scanner te halen, maar bij het thuiswerken moet het personeel allen zelf invullen. Als deze interface niet goed werkt zorgt dit voor gefrustreerd en dus ontevreden en minder productief personeel. 

Maak ook de toegangscontrole makkelijker 

Toegangscontroleis vaak een extra stap om binnen te komen, en hierdoor zijn de meeste personeelsleden er niet bepaalde tevreden mee. Zeker, ze snappen dat er een bepaald risico bestaat, maar hoe groot is dat risico nou echt? Daarom is het aan te raden de toegangscontrole samen te voegen met de tijdregistratie. Hierdoor maak je de toegangscontrole noodzakelijk om betaald te kunnen worden, en zorg je er bovendien voor dat het gebruiken van de toegangscontrole geen extra tijd kost, met tevredener personeel te gevolge. 

Bespaar de administratie tijd 

Wij je ook enorm zal verblijden met een goede tijdregistratie is de administratie. Waar de administratie nu nog alle uren uit verschillende bronnen moet verzamelen en verifiëren zorgt een gecentraliseerde tijdregistratie ervoor dat alles direct zichtbaar is voor het personeel. Doordat goede tijdregistratie ook direct aan de loonadministratie kan worden gekoppeld zorg je ervoor dat ook het berekenen van het loon al voor jullie gedaan wordt. Zo hoeft de administratie alleen nog maar het geld over te maken. Verder kan een goede tijdregistratie de administratie direct bepaalde trends binnen het bedrijf laten zien. Als bepaalde medewerkers duidelijk een voorkeur hebben voor thuiswerken kan je daar dan op inspelen. 

https://www.get.nl/oplossingen/tijdregistratie