MG trading
Image default
Aanbiedingen

Fietsen rondom Deventer

Er zijn veel redenen om in Deventer te fietsen. De stad is relatief klein, dus het is makkelijk om je per fiets te verplaatsen. Daarnaast zijn er veel mooie bezienswaardigheden te zien tijdens het fietsen. Ook is er veel prachtige natuur rondom Deventer te vinden, zodat eveneens de natuurliefhebbers hier aan hun trekken komen. Een rondje langs de IJssel, door de oude binnenstad of tussen de lang gestrekte weilanden, het is allemaal mogelijk. Tot slot is het een prima manier om wat beweging te krijgen!

 

Tips voor leuke fietsroutes

Deventer heeft zowel mooie historische fietsroutes als ook prachtige routes door de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een fietsroute van Deventer naar Olst en Wijhe. Hier fiets je langs de IJssel en kun je meteen gezellige Hanzesteden ontdekken. Ook Zutphen ligt op fietsafstand van Deventer en heeft bovendien een leuke binnenstad om te bezichtigen. Combineer natuur en historie met elkaar en geniet van de fraaie omgeving! 

 

Denk ook zeker hieraan

Hier volgen nog vier tips voor als je rondom Deventer gaat fietsen:

  • Maak jezelf vertrouwd met de fietsroutes in en om de stad. Er zien hiervoor tegenwoordig veel handige apps die je ook onderweg helpen met navigeren. Zo kun je niet alleen de reis makkelijker plannen, maar zul je ook minder snel verdwalen. Bovendien kun je de route snel aanpassen, wanneer de route toch langer is dan verwacht of wanneer jullie het zo mooi vinden dat je er nog een paar kilometer aan vast wilt plakken. 

  • Kleed je naar het weer. Het kan in Nederland koud en winderig zijn, ook als het eigenlijk mooi weer lijkt. Zorgt er dus voor dat je je in laagjes kleedt, zodat je altijd iets aan of uit kunt trekken. Vergeet bovendien niet om de zonnebrand en een regenjas mee te nemen. 

  • Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg. Hoewel je op veel plekken ook gezellige restaurantjes vindt, is het altijd goed om zelf wat bij je te hebben. En hoe lekker is het om op een bankje aan het water van je zelf meegebrachte lunch te genieten!

  • Neem een goed slot mee voor je fiets. Zo kun je met een gerust hart bij je fiets weglopen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je fiets weg is als je weer terug komt. 

 

Fietsreparatie

Heb je een lekke band of heeft je fiets onderweg andere mankementen? Niets vervelender dan dit wanneer je net een prachtige fietsroute gepland had. Maar gelukkig is dit vaak snel op te lossen. Maak gebruik van de fietsreparatie Deventer. Zo kun je snel weer op weg, om de schitterende omgeving te ontdekken. 


https://www.rototweewielers.nl/