MG trading
Image default
Dieren

Een goede tip voor u

Wat veel eigenaren van honden niet weten is dat graanvrije hondenbrokken in de meeste gevallen het beste zijn om aan je hond te geven. Veel honden hebben namelijk last van een allergie voor gluten en in granen zitten gluten. Dit gaat dus niet altijd goed. Een hond kan veel klachten krijgen als hij de verkeerde voeding eet. Zo kan hij bijvoorbeeld last krijgen van zijn darmen, waardoor zijn ontlasting verandert. Dit kan twee kanten op. Je hond kan diarree krijgen, waarbij de poep dus veel te dun en waterig is. Aan de andere kant kan zijn poep zo hard worden dat hij last krijgt van obstipatie.

Minder klachten

Graanvrije hondenbrokken kunnen dus voor veel honden de uitkomst zijn bij het verhelpen van de klachten. Als je hond vage klachten vertoont is het dus ook slim om eerst eens te kijken of hij allergisch is voor gluten. Per hondenras is het verschillend hoe vaak dit voorkomt. Zo staan Poedels erom bekend wat gevoeliger te zijn voor dit soort zaken. Wat aan te raden is, is om gewoon te kijken naar je hond en hoe hij reageert op zijn voeding. Het zou best kunnen dat je hond prima tegen granen kan, in dat geval maakt het niks uit wat je hem geeft. Zolang het maar voedzaam is.

Wat werkt?

In principe kan een hond prima zonder gluten, hij mist er niks aan. Graanvrije hondenbrokken zijn tegenwoordig in alle dierenwinkels wel te koop. Het is wel zo dat het ene merk beter is dan de andere, maar dit is iets wat je zelf kan ondervinden. De ene hond is nou eenmaal een moeilijke eter terwijl de ander alles naar binnen werkt. Het is dus gewoon een kwestie van uitproberen wat werkt voor jouw hond. Als je meer wilt weten over graanvrije hondenbrokken dan kan je contact met ons opnemen, wij leggen je graag alles uit en geven antwoord op al je vragen.