MG trading
Image default
Verenigingen

De coachende rol in het onderwijs is belangrijk

Een coach in het onderwijs kan een belangrijke rol spelen in het leven van een student. Wanneer iemand gaat studeren aan een bepaalde opleiding volgt dan is het belangrijk dat dit zo goed mogelijk verloopt voor de student. De werkzaamheden die een coach in het onderwijs verricht zijn de werkzaamheden rondom het faciliteren van de behoeftes van een student op persoonlijk vlak. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand op een specifiek moment de begeleiding en ondersteuning van iemand kan gebruiken in een bepaalde periode. Hiervoor is het zo dat de meeste scholen hiervoor bepaalde mensen voor in dienst hebben waar je dan als student zijnde terecht kan. Als leraar of lerares zijnde kan het ook zo zijn dat je deze rol erbij vervult en dat de studenten weten dat je een aanspreekpunt bent voor ondersteuning.  

 

Meebewegen in het moment 

Als leraar of lerares zijnde is het een groot onderdeel van het vak om de leerlingen of studenten op een bepaalde manier te coachen. Dit doe je op een manier dat past bij de doelgroep, leeftijd speelt hier ook een grote rol. Want wanneer je als lerares voor groep 1 staat dan zal dit op een hele andere manier worden gedaan dan wanneer je les geeft op bij een economische opleiding. Hierin is het dus belangrijk dat je meebeweegt in de communicatievaardigheden dat past bij de groep waarmee je werkt. En communicatie is altijd veranderend in het moment waardoor ook een flexibele mindset handig is zodat je kunt meebewegen in het huidige moment en dus kunt schakelen. Hoe je dit doet, dat kan je leren in een cursus of training. De aangeboden cursussen en trainingen van september bekleden een breed werkveld van het onderwijs. Zo heb je geschikte cursussen voor mensen die werkzaam zijn in het primaire onderwijs of juist voor mensen die werkzaam zijn in het hoger onderwijs. Vervolgens bestaan er diverse cursussen die gericht zijn op een specifiek onderwerp, thema.  

 

Motivatie is belangrijk 

Een van de cursussen die je kunt volgen is een cursus in didactisch Coachen. Deze vorm van coachen komt eigenlijk voor in alle werkvelden van het onderwijs want deze coachvorm gaat over motivatie. En motivatie kent iedere student of leerling erg goed of natuurlijk juist niet. Motivatie is dus erg belangrijk in de leerjaren van iemand. Want motivatie zorgt ervoor dat je je schooljaren doorloopt op een manier dat dit bij je past. Want meestal is oprechte motivatie aanwezig daar waar iemand zich op zijn eigen plek voelt. Hier wordt onder andere naar gekeken in deze cursus.  

 

 

 

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/