MG trading
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: therapie die gewrichtsproblemen behandelt

Officieel wordt de ontdekking van de chiropractie toegeschreven aan Daniel David Palmer, die in het midden van de jaren 1895 de eerste chiropractische opleidingsschool in de Verenigde Staten creëerde. Maar er zijn rapporten die wijzen op het gebruik van gezamenlijke manipulatie door Chinezen en Grieken tussen 2700 en 1500 voor Christus. Ondanks de tijd van het bestaan is deze methode nog steeds weinig onderzocht.

 

Wat is Chiropractie?

Chiropractie is een gezondheidsberoep dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuro-musculoskeletaal systeem en de effecten van deze aandoeningen op de gezondheid in het algemeen.

Het is een alternatieve therapeutische methode die gewrichtsproblemen probeert te voorkomen of te behandelen, gezien de relatie tussen het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. Het is een benadering die verschilt van de andere op medisch gebied, vooral omdat ze begrijpt dat een groot deel van het menselijk lijden te wijten is aan mechanische functiestoornissen van de wervelkolom.

Zo probeert de Chiropractor Nijmegen deze problemen te behandelen zonder dat er medicamenten of zelfs chirurgische ingrepen nodig zijn. Daarom zijn er geen leeftijdsbeperkingen voor de toe te passen methode, waarbij natuurlijk wel moet worden bedacht dat de behandeling wordt uitgevoerd op basis van de diagnose en de beperkingen die het lichaam van de patiënt oplegt.

 

Hoe wordt de chiropractische zorg uitgevoerd?

In eerste instantie zal de Chiropractor Nijmegen de afwijkingen of onevenwichtigheden beoordelen die de door de patiënt gemelde symptomen veroorzaken. Nadat de exacte plaats van de subluxatie is gedetecteerd, zal de specialist de patiënt vragen om op een tafel te gaan liggen en de specifieke technieken voor elk geval toe te passen.

De Chiropractor in Nijmegen zal het lichaam van de patiënt op verschillende manieren positioneren en de gedefinieerde plaatsen indrukken of masseren. Op deze manier is hij in staat om het evenwicht terug te brengen en de obstakels (afwijkingen) die het moeilijk maakten om de prikkels door te geven aan bepaalde delen van het lichaam te verwijderen.

Onder de meest voorkomende problemen die via Chiropractie worden behandeld, is het mogelijk om de aandacht te vestigen op:

  • Ruggegraatpijn;
  • Hernia;
  • Spierspanning;
  • Problemen in de gewrichten van de schouder, elleboog, pols, knie, enkel;
  • Bewegingsbeperkingen.

Het is de bedoeling om deze problemen te voorkomen en te behandelen om de kwaliteit van het leven van de patiënt te waarborgen. Voor elk gevonden probleem worden specifieke sets van technieken toegepast, die in staat zijn om een onmiddellijke vermindering van de pijn te presenteren.