MG trading
Image default
Media

Animatievideo inzetten voor online marketing

Animatievideo inzetten voor online marketing 

In de wereld van online marketing kunnen we de kracht van een animatievideo niet meer onderkennen. Online maken we gebruik van diverse animatie stijlen die de vindbaarheid en populariteit van een product, dienst of onderneming vergroten. Hierbij kun je denken aan het inzetten van een 2D, 3D, infographic of explanimation. Complexe informatie kan middels een animatievideo op duidelijke wijze worden overgebracht. Daarnaast kan de animatie tot in detail aangepast worden op de interesses van de doelgroep. Een behoorlijk effectieve vorm van online marketing dus. 

Video content heeft natuurlijk niet alleen een conversie verhogend of informerend doel. Het heeft ook een hoge waarde van entertainment. Aantrekkelijke visuele beelden blijven nou eenmaal langer in ons geheugen “hangen” dan een taai stuk tekst. Daarnaast is een animatievideo vermakelijk om naar te kijken. Zeker als het om online marketing gaat is dit een krachtige tool. Het gebeurd dan ook meer dan eens dat een geanimeerde video wordt voorzien van een flinke dosis humor. 

Effectieve online marketing met animatie 

Als je jouw online marketing wilt versterken aan de hand van een animatievideo, zijn er diverse stijlen waar je uit kunt kiezen. Met een 2D animatie kun je bijvoorbeeld een idee, dienst of product op de juiste manier uitlichten. Hiervoor kunnen tekens of symbolen gebruikt worden zoals in een infographic, maar ook karakters zijn mogelijk. Een 3D animatie geeft een unieke kijk op een product. Deze animaties kunnen tot in detail gevisualiseerd worden en geven een real-time beeld van het voorwerp. 

Als je een animatievideo voor online marketing wilt laten maken in de vorm van een whiteboard, kun je diverse scenario’s extra laten uitlichten. Deze animatie kenmerkt zich door schetsen en geven de video zijn eigen unieke stijl. Bij Donker Media staan we graag voor je klaar als het gaat om online marketing animatievideo’s.